Koltuk Yıkama işini meslek olarak belirlemiş, kurs verilerek özel olarak yetiştirilmiş koltuk yıkama servislerimiz size hizmet etmek için bir telefon kadar yakın. Ailenizin sağlığını tehlikeye atmayın. Koltuklarınızı yıkama için güvenli ellere teslim edin. Piyasadaki taklitlerimizden sakının. Unutmayın bizim uzmanlık alanlarımızdan biride Koltuk Yıkamadır.Koltuk Yıkama özen gösterilmesi gereken çok ciddi bir iştir. Sizin her söylediğinizi ciddiye alan ve %100 müşteri memnuniyeti sağlayan firmamızla çalışmaktan memnun kalıcağınıza GARANTİ VERİYORUZ. Koltuk Yıkama en kötü ihtimalle yılda bir kere yapılmalıdır. Yıkama işlemi görmeyen koltuğun üzerindeki lekelerin kalıcı olabilme ihtimali çok yüksektir. Belli periyotlarda yıkanan koltuk hem hijyen hemde görünüm bakımından çok daha iyi olucaktır aynı zamanda kullanım ömrüde artıcaktır. Bizim tavsiyemiz koltukların yılda 2 defa yıkanmasıdır. Yılda bir kere yıkanan koltukta görünüm bakımından iyi olucaktır ama 1 sene uzun bir zaman olduğundan hijyeni sağlamak zor olabilir.

Koltuk Yıkama Aşamaları

1. Islatma

Bu aşamada antibakteriyel ve oksijen bazlı deterjan karışımını  koyduğumuz püskürtme aracımız ile kumaşın ıslanmasını sağlarız.Islatma bittikten sonra 5 dakika bekleriz. Bu sayede kirler ve lekeler yumuşar.Koltuk ve yatak yıkama için bu ürünleri kullanmamızın sebebi yıkamadan sonra aylar geçse bile kumaşın antibakteriyel kalması ve bakterilerle savaşmasıdır.

2. Fırçalama

Bu aşama en önemli aşamadır.Koltuk kumaşında en ufak bir kir en ufak bir koku v.b kalmayana kadar fırçalanır.Bu sayede koltuklarınız yada yataklarınızdaki kirler kumaştan ayrılır.Fırçalama işlemi işin içine eklendiğinde daha çok emek harcanır bu yüzden bir çok firma bu sistemden uzak durur.Koltuk yıkama sektöründe fırçalama sistemini kullanmayan firmalara itibar etmeyin.

3. Vakumlama

Bu Aşama ‘ da çok önemlidir.Eğer su iyi çekilmez ise  koku ve kusma yapabilir.Bu aşamada koltuk kumaşının 5  cm altına kadar inen temiz suyu kirli su olarak makinemizin kazanına çekeriz.Bu sayede kirlerden arınmış olur ve bu sistem koltuk temizlenene kadar devam eder.Koltuğun temizlendiğini ise vakum makinesinin ucundaki apartın içinden geçen suyun renginden anlamaktayız.Eğer suyun rengi siyah veya kahverengi ise hala daha kumaşta kir var demektir ve yıkama işlemine devam edilir.

Şimdi Ara
Şimdi Ara

Koltuk Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Koltuk temizliğinde özellikle anti-bakteriyel maddeleri tercih etmeliyiz.Çünkü koltuklarımızda kir ve lekeler kadar bakteriler de bir o kadar önemli bir sorundur. Koltuk Yıkama da bir diğer yöntem ise; ılık suya bir miktar amonyak ve arap sabunu koyup, lifle köpürterek silmektir. Koltuklar silme işlemi yapıldıktan sonra mutlaka durulanmalıdır.Özellikle mutfak halıları en çok kirlenenler arasındadır. Üzerine yağ, salça, yemek, reçel v.s. herşey dökülür ve çıkarması zordur. En etkili yöntem üzerine yağ-çöz sıkıp 15 dakika bekledikten sonra hafif bastırarak silmektir.

Yeni alınan koltuklar oldukca gösterişlidir ve siz onları bir örtüyle kapatmak istemezsiniz.Ama bir yandan da en ufak bir leke-kir olduğunda da içiniz cız eder.Hemen bir bezle silmek istersiniz.Bu işlemi yaptığınızda , yüzeysel olarak kiri yada lekeyi temizlemiş olsanız da , asıl kir kumaş yüzeyinden içeriye doğru sünger kısmına doğru geçer. Zamanla kötü koku ve bakteri yuvasına dönüşür.Bazen müşteriler, koltuğa bir bardak temiz su bile dökülse koltuğun bunu kustuğunu ve yüzeyde lekeler oluştuğunu belirtiyor. Aslında suyun ve kumaşın hiç suçu yok. Zamanla koltuk silinerek içeri itilen kir, hatta hiç birşey yapılmasa bile oturup kalktıkça koltuk yüzeyindeki toz zerreleri sünger tarafından emilir.Koltuğa, bırakın çay, kahve veya başka bir sıvıyı, temiz bir bardak su bile dökülse, içerideki toz ve kir tortusuyla birleşir ve çamurumsu bir görüntü olarak koltuk yüzeyinde istenmeyen görüntüye yol açar.

Değerlendirme
Kategoriler: Blog

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şimdi Ara!
× WhatsApp